Merhaba,
Çok defa kampa çıkmıș olsanız da hala keske șu malzeme yanimda olsaydi ya da bunu ne diye yanima aldım ki gereksiz ağırlık yapiyorum demşsinizdir. Bugün bunları ele alıcaz birlikte tabi farkli fikirler varsa mutkala yorumlarda belirtin lutfen cunku sadece kendi yasadiklarimdan ve etrafimda gordüklerimden yola çıkarak bu listeleri yaptim ve yola çıktım.
Çok defa kampa çıkmıș olsanız da hala keske șu malzeme yanimda olsaydi ya da bunu ne diye yanima aldım ki gereksiz ağırlık yapiyorum demşsinizdir. Bugün bunları ele alıcaz birlikte tabi farkli fikirler varsa mutkala yorumlarda belirtin lutfen cunku sadece kendi yasadiklarimdan ve etrafimda gordüklerimden yola çıkarak bu listeleri yaptim ve yola çıktım.
Önceliklte hangi mevsimde ve nereye gideceğiniz çok önemli hatta neyle gideceğiniz bile çok önemli çünkü șahsen motksikletle yolculuğu sevdiğim ve kıș ayları dıșında ekmek almaya bile motosikletle gidiyorum bu bir bağımlılık seviyesi olabir buna bașka bir yazıda değinirim, neyse önce temel ihtiyaçlardan bahsedelim :
ÇADIR: Yanınıza aldığınız çadırın öncelikle su geçirmez olmasi gerekiyor bu șart mutlaka yeni aldiğınızda test etmelsiniz. Havalandirma penceresi olmasi, sineklik kapisinin olması da olmazsa olmaz dediklerimden. Çadır konusunun önemli bir konu bașlığıda ölçüleri Malesef piyasada satilan hiçbir çadır üstünde yazıldıgı kiși sayısıyla örtüșmüyor. Alırken bakıyorsunuz 4kisilik yaziyor fakat 4kisi icinde yasama ihtimaliniz hic yok yasamayı geçin eșyalarinizi koyma ihtimaliniz bile yok ama o olçülerde satılıyor bu yüzden %50 kuralını uyguluyorum ve diyorum ki bu 4kisilik değil 2kișilik bir çadir ancak ve ancak bu sekilde yasanabilir oluyor.
UYKU TULUMU: Kullanacağınız mevsim ve șartlara göre değișiklik gösterebiliyor ama her tip uyku tulumundan alıp koyabilecek bütçelere sahip değiliz. Bu yuzden ben dıș kısmı su gecirmez, arasi çift kat elyaf, iç kısmı havlu olan ve çift taraflı bir uyku tulumu kullaniyorum fermuri tamamen açilabiliyor gerektiğinde altıma serebiliyorum ya da üstüme serip sarılabililiyorum. - 15 derece ye kadar dayanıklı olması bașlı bașına bir avantaj.
MAT: Bu ürün dağcılık ve kamp malzemeleri arasında olsa da bana yeter denilip plates matı alan bu yüzden de sırtı tutulan, uyuyamayan, sığmayan bir çok kiși taniyorum ekonomi yapiyoruz saniyorsunuz huzurunuzdan oluyorsunuz arkadașlar. Evet bu katagorideki ürünler pahali ama alternatifler her zaman var bu ürün için de en harika alternatifi veriyorum. Özel boyun yastıklarında kullanılan o yumusak malzeme bu iș için biçilmiș kaftan ve 2parmak kalınlığında 1 metre genișliğinde 2 metre uzunluğunda olan parçaları 25-30 tl ye satılıyor, daha konforlusu yok. Bulamayanlar ulașsın yardımcı olayım.
AYDINLATMA: Bu ürünler genellikle șarjlı, șarj edilebilen pilli ya da güneș enerjisiyle sarj edilip kullanilabilenlerden seçilirse sizi yolda bırakmaz. Ben özellikle güneș paneli olan el fenerleri var onlari tercih ediyorum avantaji usb girisi var ve o girise taktiginiz telefon, powerbank gibi esyalarınızı da șarj edebiliyorsunuz. Biraz yavaș ama iș görüyor.
GIDA: Raf ömrü uzun, saklanmasa da bașınıza iș açmayacak șeçenekleri değerlendirin. Örneğin konserveler, bardak çorba, noodle en bașta olmak üzere bașınızı ağrıtmayacak gıdalar tercih etmelisiniz.
KİȘİSEL EȘYALAR: Bireysel olarak alacağınız iç çamașırı, çorap, diș fırçası gibi malzemeler ama bu çok ucu açık bir konu olduğu için irdelemiyorum fakat sadece orman kampında çantadan saç kurutma makinesi çıkmasın :)
Bu konuyu deneyimledikçe tekrar dönüp güncelleyeceğim.
Unutmayın!
Unutmayın!
Bize yol olsun , rüzgar essin, yağmur yağsın, toprak koksun!
Başka bir rota da görüşmek üzere
GAK<!
0 yorum